Евгени Крусев отива на съд за щети над 900 000 лева
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юни 2019 12:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евгени Крусев отива на съд за щети над 900 000 лева

/КРОСС/ Спецпрокуратурата предаде на съд бившия заместник-кмет по транспорта на София Евгени Крусев. Той е обвинен за нарушение на Закона за обществените поръчки. В началото на седмицата заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата е изчислила и предполагаема щета от над 5 милиона лева, която можела да настъпи от действията на Крусев. Бившият заместник-кмет обаче ще отговаря за значително по-малка сума, а именно около 920 000 лв., съобщиха от държавното обвинение днес.

Разследването е стартирало по сигнал на организацията "Спаси София" за нередности по една от обществените поръчки, свързани с ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Става въпрос за т. нар. виброизолационните подложки на трамвайното трасе, за чието поставяне са кандидатствали четири фирми. Поръчката е спечелена от GP group, тъй като останалите кандидати не отговаряли на изискванията. Бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев ще отговаря пред съда за ремонта на "Граф Игнатиев" за щети под 1 милион лева, а не както първоначално прокуратурата твърдеше - предполагаеми над 5 милиона за длъжностно престъпление и нанесени близо 1 млн. лева щети. Това стана ясно от съобщение на спецпрокуратурата.

Евгени Крусев е с мярка за нeотклонение „Подписка" и наложена забрана да напуска страната. Той подаде оставка през декември м. г. именно поради казуса с ремонта на "Графа".

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи дата за разпоредително заседание по делото.