Путин: Тръмп иска, но системата го стиска
Секция: Русия
23 Юни 2019 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Тръмп иска, но системата го стиска Русия, и САЩ имат интерес от диалог, опитите за постигане на цели със сила не са успешни, каза руският президент

/КРОСС/ Възможностите на президента на САЩ Доналд Тръмп в развитието на отношенията с Русия са ограничени от американската политическа система, но много зависи от политическата воля, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за телевизия НТВ, цитирано от ТАСС.
"Виждаме, че системата е така устроена, че много неща, които Тръмп би искал да направи, не се оказват възможни. Макар че, разбира се, много зависи от политическата воля", каза Путин.
Той отбеляза, че и Русия, и САЩ имат интерес да водят диалог. Опитите за постигане на целите със сила не се увенчават с успех, каза руският президент.
"Диалогът е необходим. Те си представят решението на едни или други въпроси по един начин, а ние - по друг. Без диалог обаче е невъзможно да се постигне консенсус. Така че щом те бъдат готови, ние с удоволствие ще развиваме тези отношения", каза Путин по адрес на САЩ.