Как да спестим, докато пазаруваме техника и уреди в интернет
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Юни 2019 18:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да спестим, докато пазаруваме техника и уреди в интернет

/КРОСС/ Има начин да се справим с големите разходи, ако подходим разумно и стратегически

Време е да сменяте пералнята, а днес сте се сблъскали с проблем и при климатика? Тази неприятна битова ситуация е спохождала доста семейства. Докато успеем да планираме и извършим една от покупките, вече е ред на следващата. Големите разходи, особено неочакваните, изискват гъвкавост и стратегия, за да не ощетим крайно планирания месечен бюджет.


Следвайте тези няколко практични съвета, които могат да са ви от полза в подобни моменти:

Разпродажби

Празничните намаления са чудесен начин да се възползвате от ситуацията. Тогава може да се сдобиете с електроника и техника на изгодни цени. Сайтове, сред които магазин Зора и други популярни вериги, предлагат примамливи оферти, а когато инвестицията е наложителна, те се превръщат в идеалното решение. Разбира се, такива промоции можете да откриете и при сезонни разпродажби, както и специални периоди, които се обявяват онлайн.

Черен петък

От няколко години проявата е доста масова и у нас. Предложенията по време на черния петък си заслужават, а когато имате да купувате няколко уреда наведнъж, те са удар в десетката. Препоръчително е да си набележите предварително желаните стоки, за да ги запазите в количката и да ги поръчате в уречения час. Знаете, потребителската надпревара тогава е доста ожесточена.

От гаража

В истинския смисъл на думата в България все още няма гаражна търговия. В социалните мрежи обаче от доста време се върти такава, а в някои групи дори се подаряват работеща битова техника и електронни пособия.
Тук съществуват известни рискове, които могат да опорочат идеята за ефективна покупка, но ако подходим внимателно и с разумна доза скептицизъм, можем да се радваме на добри резултати. Проучете продавача, проследете отзивите за него, задайте конкретни въпроси и обърнете внимание на отговорите и до колко са конкретни те. Снимките са удачен пътеводител в случая, за да си осигурите допълнителна гаранция за състоянието на стоката.

Попитайте за бонус отстъпка

Не е нещо нечувано и може винаги да опитате. Ще почерпим опит от съседни държави, където да се пазариш за цената е престижно занимание. Повечето от нас не са свикнали да го правят и не се чувстват удобно в тази роля. Все пак опцията съществува. Когато купувате няколко броя уреди наведнъж и получите жест от фирмата, вие автоматично се превръщате в лоялен клиент. Помислете върху това!

Карта с точки

Като говорим за лоялни клиенти, доста от известните вериги магазини издават карти, с които се трупат точки при пазаруване. Информирайте се какво имате право да сторите с тях, дали те могат да бъдат осребрявани в парична форма или ще ви бъдат полезни с отстъпка при някои покупки. Вероятно скоро не са ви били на фокус и сте пропуснали да научите тези детайли. Време е!

Наблюдения и сравнения

Това е важен елемент при пазаруването онлайн. Трябва да разполагате с няколко минутки и да сверите различните оферти. Само така можете да сте напълно спокойни, че цената, на която сте се натъкнали, е най-удачната за вас спрямо избрания модел електроника. Капаните лесно се избягват, ако разчитаме на доверени и коректни сайтове, които са се доказали с годините.