Ивет Лалова е втора за сезона в Европа, има покана за всички Диамантени лиги
Секция: СПОРТ
24 Юни 2019 18:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивет Лалова е втора за сезона в Европа, има покана за всички Диамантени лиги

/КРОСС/ Силното начало на сезона с постижение от 22.55 сек на 200 м (в Осака), отреди на Ивет Лалова второ място в актуалната европейска ранглиста. Българката е получила покани за всички турнири от Диамантената лига на 200 м, а и за повечето на 100 метра.Това съобщи самата Ивет на пресконференция днес, където получи приза за спортист №1 на месец май в анкетата на "Пресклуб България".

Пред Лалова в ранглистата е само шампионката на континента Дина Ашър-Смит (Великобритания) с 22.18 сек. Българката е 12-а и в световната ранглиста, като пред нея са само Ашър-Смит и представителки на САЩ и Ямайка.

Следващият старт за спринтьорката ни е на диамантения "Префонтейн Класик" в неделя, където Ивет ще бяга 200 м.

"Имам дълъг път до световното първенство до Доха - сподели атлетката. - След тази Диамантена лига вероятно ще потренирам около две седмици. В плановете ми са и европейското отборно първенство, както и Балканиадата в Правец през септември. Трябва умно да подхождам към плана си. След Диамантената лига в Стокхолм, където бягахме на 8 градуса, получих мускулен проблем, който трябваше да разрешавам в движение. Сега съм добре."

Лалова погледна и към олимпийските игри в Токио догодина, след като постижението от Осака осигури квота на 200 м за тях.

"Нямам норматив на 100 метра още, но не знам дали ще ми е и нужен - каза Ивет. - Вероятно ще стартирам само в една дисциплина, за да съм концентрирана в нея и да не правя много стартове в Токио.Сега не мисля за шеста Олимпиада. Но след Рио не мислех и за пета. Тогава обаче се хванах за следващата ми цел и това беше Токио. Струваше ми се далечно, но за да имам мотивация в подготовката, трябваше да си поставя голяма цел. И ето, че остана само година до Олимпиадата."