Продължава официалното посещение в Русия на българската парламентарна делегация
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2019 09:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължава официалното посещение в Русия на българската парламентарна делегация

/КРОСС/ Втори ден продължава официалното посещение в Русия на българската парламентарна делегация начело с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Председателят на българския парламент и депутатите от Групата за приятелство България-Русия ще поднесат венец на гробницата на незнайния воин в Александровската градина до стената на Кремъл. След това ще се срещнат с председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко и с руския министър на външните работи Сергей Лавров. Очаква се да бъдат обсъдени редица сфери на двустранното сътрудничество, като акцентът бъде поставен върху енергетиката:

"Строителството на "Турски поток" върви усилено, но ние имаме желанието и вече работим по втората тръба на "Турски поток" и това е "Балкански поток". Предлагам така да я наричаме, защото тя на практика ще снабдява с газ този регион. Разбира се, другата тема, която ще засегнем, е АЕЦ "Белене", каза Цвета Караянчева за БНР и изрази надежда, че руската компания "Росатом" ще прояви интерес към проекта "Белене".