"Бетономорие" приветства ветото на президента върху Закона за черноморското крайбрежие
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2019 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Бетономорие" приветства ветото на президента върху Закона за черноморското крайбрежие

/КРОСС/ "Президентът съвсем правилно открива несъразмерност между строгите санкции на държавата и липсата на строгост към грижата на държавата. Ето тук е ключът. ", каза пред БНР Мирослава Петрова от групата "Бетономорие" в коментар към решението на президента за връщане на част от текстовете в Закона за черноморското крайбрежие за ново обсъждане в парламента.

Седмица след като 20 организации, обединени в групата "Бетономорие", поискаха от президента Румен Радев да наложи вето върху Закона за черноморското крайбрежие и буквално часове след като вдигнаха палатковия си лагер, който беше пред президентството, дойде и новината, че държавният глава връща част от текстовете в Закона.

Става дума за текстове, които въвеждат забрани за свободно разполагане на палатки, кемпери, каравани и за тежките санкции за хората, които няма да отсядат в предвидените за тази цел места.

В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Петрова коментира още:

"Базисно е правилно решението на президента, защото както и институцията на омбудсмана вчера отбеляза - буквално нарече "безобразие" т. н. промени и най-вече подходът към такова законодателство, което действително никога не е анализирано. Това е от 2008-а г. 22-ра поправка в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, както експертите отбелязват, това като че ли не е закон за устройство на крайбрежието, а закон за устройство на нечии интереси"".