Къде и колко ще ни струва лятната ваканция
Секция: Туризъм
25 Юни 2019 18:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде и колко ще ни струва лятната ваканция

/КРОСС/ Астрономическото лято настъпи официално преди броени дни, но не са малко хората, които все още не са направили планове къде и как точно да прекарат своя отпуск. На море в България, в чужбина, или докъде все още могат да се намерят изгодни самолетни билети. Българското Черноморие предлага разнообразно хотелско настаняване - от по-скромни квартири, подходящи за всеки джоб до 5-звезден лукс.

На север - в красивия Балчик, можете да отседнете на цени от 15 евро за двойна стая, а в популярния курорт Златни пясъци, можете да се настаните в 5-звезден комплекс с включена закуска на цени от 86 евро за нощувка за двама.

В морската столица Варна, дори през месец август, когато цените са най-високи, настаняването започва от 18 евро за двойна стая.

На юг, Созопол посреща своите гости на цени от 20 евро за двойно настаняване, цените в Дюни започват от 25 евро, а 5-звезден хотел в Слънчев бряг на база All Inclusive ще ви струва около 90 евро за двама.

Софиянци, които искат да стигнат по-бързо и удобно до морето, могат да избират между полети до Варна и Бургас на цени, започващи от 60 евро за двупосочен билет.

Ако планирате да прекарате ваканцията си в съседна Гърция, освен Халкидики, най-изгодно ще ви излезе да посетите Атина с цени за двупосочни самолетни билети, започващи от 21 евро. Полетите до Каламата, Пелопонес започват от 33 евро за двете посоки през юли, а до Хания - от 50 евро. Нощувките в Гърция започват от 20 евро.

Ако сте от хората, които не могат да си почиват дълго време, излежавайки се на плажа, а предпочитат по-скоро екскурзиите, експертите препоръчват Рим, Венеция и Берлин като изгодни дестинации за летния сезон с цени на билетите, започващи от 50 евро.

Без значение дали сте избрали да почивате в България или чужбина, не оставяйте планирането и избора на дестинация и хотел за последния момент. Навременното резервиране ще ви даде повече опции, както и доста по-изгодни цени.