Шефът на строителния контрол в София подаде оставка
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юни 2019 16:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на строителния контрол в София подаде оставка

/КРОСС/ Директорът на дирекция "Общински строителен контрол" в Направление "Архитектура и градоустройство" (НАГ) Влади Калинов е подал оставка. Кметът на София Йорданка Фандъкова я е приела. Това съобщава столичният кмет в профила си във Фейсбук.

Днес поисках обяснения от директора на дирекция "Общински строителен контрол" - арх. Влади Калинов, за проверката за законността на два навеса, собственост на Пламен и Ирена Димитрови на ул. "Проф. Г. Павлов" 21 в кв. "Гео Милев", посочва Фандъкова в социалната мрежа. "Получих обясненията за решението да прекрати проверката, както и оставката му, която приех", заявява кметът. Тя връща за ново разглеждане акта на район "Слатина", които констатираха незаконно построени покриви върху постройките на покривната тераса. С кмета на район "Слатина" още по време на тяхната проверка разгледахме строителната документация, посочва Фандъкова. Тя допълва, че в проекта на сградата няма покриви върху издигнатите колонади. Проверката засяга действия на строителя на сградата през 2007 година.

Фактите са такива каквито са, и никой няма интерес от това да бъдат прикривани и премълчавани, заявява кметът Фандъкова.