Зукърбърг: Facebook не може да цензурира интернет
Секция: Технологии
27 Юни 2019 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зукърбърг: Facebook не може да цензурира интернет

/КРОСС/ Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че водещата социална мрежа се бори да намери начини да се справи с "дълбоко фалшиви" видеоклипове, които имат потенциала да мамят и манипулират потребителите в огромни мащаби, предаде БГНЕС.

Той допълни, че компанията се опитва да определи дали „фалшификатите" се различават като такива.

Говорейки на фестивал в Колорадо, Зукърбърг каза, че Facebook и други социални мрежи ще се изправят пред предизвикателството да се справят с фалшификатите в мрежата, тъй като те увеличават усилията си за премахване на дезинформацията и че компанията все още оценява какво да прави."Мисля, че казвайки, че „глупостите" са различни от дезинформацията, това е разумна перспектива", каза главният изпълнителен директор на интернет гиганта.

„Вероятно е разумно да имаме различна политика и да се отнасяме към това по различен начин, отколкото да се отнасяме с обикновената, невярна информация в интернет.", заяви още той. Коментарите идват на фона на нарастващата загриженост относно фалшификатите в интернет, които ползват изкуствен интелект, за да изглеждат истински. По-рано този месец Facebook реши да не сваля фалшив клип на самия Зукърбърг в Instagram с уговорката, че главният изпълнителен директор няма да се ползва със специално отношение.

Онлайн платформите се движат „по острието на бръснача", като работят за изкореняване на дезинформацията и усилията за манипулация и същевременно отстояват свободата на словото в интернет. Зукърбърг каза, че това е постоянно предизвикателство, като повтори позицията си, че Facebook не трябва да бъде арбитър на истината в интернет.