Тръмп и Си Цзинпин разговаряха повече от час за отношенията САЩ-Китай
Секция: ПОЛИТИКА
29 Юни 2019 08:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп и Си Цзинпин разговаряха повече от час за отношенията САЩ-Китай

/КРОСС/ „Напоследък с вас поддържахме тесен контакт по телефона и в писмена форма. Днес съм готов заедно с вас да разменим мнения по коренните въпроси от развитието на китайско-американските отношения, да определим вектора на развитието на двустранните отношения занапред", това заяви китайският президент Си Цзинпин в началото на срещата му с американския му колега Доналд Тръмп.

Той също изрази готовност да придвижва напред хармоничните китайско-американски отношения, за които са характери стабилността и сътрудничеството. По-рано Тръмп не изключи по време на срещата страни да стигнат до споразумение за търговията.

Американският президент заяви, че срещата била "великолепна" и страните "отново са на прав път".

Срещата продължи един час и 20 минути, предаде БГНЕС. Централната телевизия на Китай показа кадри от началото на срещата.

Срещата на Г-20 в Осака, Япония събира 20-те водещи икономики в света. В центъра на разговорите са търговската война между Съединените щати и Китай, напрежението около Иран, климатичните промени и инвестициите.

Разделението сред лидерите на 20-те водещи икономики обаче е факт и то по ключови теми като правилата в търговията, миграцията, разоръжаването и плановете за действие в Близкия Изток.