Ердоган за сделката за руските ракети: Няма връщане назад
Секция: ПОЛИТИКА
29 Юни 2019 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ердоган за сделката за руските ракети: Няма връщане назад

/КРОСС/ Няма връщане назад в сделката за закупуването на руските системи за противоракетна отбрана "С-400", каза турският президент Раджеп Тайип Ердоган преди срещата си президента на Русия Владимир Путин в кулоарите на форума на Г-20 в Осака, предадоха осведомителните агенции.

По думите на Ердоган сделката е доказателство за подобрените отношения между Анкара и Москва. Той добави, че очаква първата доставка на системите в първата половина на юли.

САЩ заплашват Турция със санкции, ако купи "С-400", тъй като тази система не са съвместима с отбраната на НАТО. Освен това според Вашингтон сделката компрометира американския изтребител "Локхийд Мартин Еф-35", в чието изграждане участва Турция и тя планира да го купи.

По-късно днес Ердоган се срещна и с американския президент Доналд Тръмп, след което Тръмп каза, че двамата търсят решение на казуса с руската система за ПРО. Президентът на САЩ съобщи, че "по някое време" ще посети Турция и в отговор на въпрос за санкциите каза, че те все още са възможни.