"Кристален глобус" за Джулиан Мур
Секция: Шоубизнес
29 Юни 2019 13:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Кристален глобус" за Джулиан Мур

/КРОСС/ Актрисата Джулиан Мур получи почетната награда "Кристален глобус" за принос в световното кино на церемонията за откриването на международния филмов фестивал в Карлови Вари, съобщи в. "Дейли мейл".

Джулиан Мур беше заедно със съпруга си режисьора Барт Фройндлих, с чийто филм "След сватбата" беше открит кинофестивалът.

Филмът "Кратки пътища" от 1993 г. донесе световна слава на Джулиан Мур. След това тя се снима в "Атентатори", "Изгубеният свят: Джурасик парк". "Буги нощи", "Краят на аферата", "Далеч от рая" и "Часовете" й донесоха номинации за награда "Оскар". Тя я спечели за играта си във филма "Все още Алис".

С ролята в "Карта на звездите" Джулиан Мур спечели наградата за най-добра актриса на кинофестивала в Кан. Същата награда тя има и от Берлинале - за "Часовете".

В основната конкурсна програма на 54-ия кинофестивал в Карлови Вари ще се състезават 12 филма. Те ще претендират за главната награда на филмовия форум "Златен кристален глобус". На кинофестивала ще бъдат представени общо над 180 филма.