Предстоящи събития на 1 юли
Секция: Предстоящи събития
01 Юли 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на  1 юли

/КРОСС/ София.
От 9.30 часа 2 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу лекарите Явор Лозанов, Елена Василева, Антоний Филипов, Александър Червеняков, Владислав Христов, Христо Цеков, обвинени за смъртта на родилката Деяна Георгиева.

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Николай Ненчев.

***
София.
От 11.00 часа в Националния исторически музей с възпоменание ще бъде отбелязана 1 година от кончината на проф. Божидар Димитров. Ще бъде представен един от последните научни проекти на професор Димитров - книгата „Светите братя Кирил и Методий - съпокровители на Европа".

***
София.
От 11.00 часа в зала 1 в сградата на Столична община ще се проведе среща между кмета на София Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров и председателят на СТСБ Екатерина Йорданова, на която ще бъде обсъдена тригодишна програма за увеличение на възнагражденията в Столичния градски транспорт.

***
София.
От 11.00 часа в зала Еспланада II в хотел Бест Уестърн Плюс Експо ще се проведе пресконференция по проект „Подобряване мониторинга на качеството на питейните води", финансиран по Оперативна програма „Околна среда" 2014-2020. Участие в пресконференцията ще вземат представители на Министерството на здравеопазването, на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда" 2014-2020 г., на Националния център по радиобиология и радиационна защита, на регионалните здравни инспекции и др.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция с аргументи срещу наложеното от президента Румен Радев вето върху Закона за Черноморското крайбрежие. Ще участват представители на Национална асоциация „Българско Черноморие", Национално сдружение за защита на собствениците на имоти, както и на Сдружение „Зелен алианс".

***
София.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Асоциацията на индустриалния капитал в България ще се състои пресконференция, на която ще бъде оповестена стойността на Композитния индекс „Икономика на светло" за 2018 г. Участие в пресконференцията ще вземат Васил Велев, председател на УС на АИКБ, проф. д-р Стефан Петранов, ръководител на екипа, създал Композитния индекс „Икономика на светло", д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ и ръководител на проект „Ограничаване и превенция на неформалната икономика" и Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ.

***
София.
От 11.30 часа 16 състав на Софийския градски съд ще заседава по искането за изменение на мярка за неотклонение, подадено от Пол Боевски.

***
София.
От 14.00 часа във фоайето на централния вход на СУ „Св. Климент Охридски" ще бъде открита документална изложба „Безпределният космос на човешкия ум" за проф. Виден Табаков.

***
София.
От 18.00 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан ще бъдат връчени наградите „Икономика на светло" за 2018 г.

***
София.
От 18.30 часа в АРТ галерия НДК ще бъде открита експозицията „Армения и България - цветове и форми".

***
София.
От 19.30 часа на лятната сцена на НДК ще се проведе концерт, с който Посолството на САЩ ще отпразнува Деня на независимостта- 4 юли.

***
Благоевград.
От 09.00 часа на тенис кортовете в парк „Бачиново" ще бъде открита Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14-годишна възраст.

***
Бургас.
От 18.30 часа в Културен център „Морско казино" ще бъде открита изложба с премиера на книга по повод 85 години от рождението на актьора Кирил Господинов. От 21.00 часа на открита сцена „Охлюва" ще се прожектира филмът „Баш майсторът на море".

***
Варна.
От 17.00 часа в Градската художествена галерия световни майстори на акварела представят свои творби на Второто Международно триенале „Духът на акварела".

***
Видин.
От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП и Михаил Миков, член на НС на БСП за предстоящото преструктуриране на видинската МБАЛ „Света Петка" и предстоящия протест на медицинските работници.

***
Враца.
От 10.00 часа пред сградата на общината ще се проведе церемония „10 причини да остана в моята Враца". На събитието ще бъдат представени 10 фото пана, представящи развитието на града в различни сфери, ще бъдат връчени и награди в 8 категории.

***
Добрич.
От 09.00 до 13.00 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе инициативата Еко лято 2019.

***
Добрич.
От 09.00 до 17.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се състои Летен детски център „Млади възрожденци".

***
Куклен.
От 18.00 часа Пловдивският митрополит Николай ще оглави Архиерейска света Литургия в Кукленския манастир „Св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян" в деня, в който Православната църква прославя светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 10 Окръжният съд ще гледа делото срещу Мартин М. и Калоян А., обвинени за кражба в килия на Пловдивския затвор.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека