За първи път в България: Кунг - Фу театъра на Джеки Чан с невиждано шоу в Пловдив
Секция: Шоубизнес
01 Юли 2019 07:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За първи път в България: Кунг - Фу театъра на Джеки Чан с невиждано шоу в Пловдив

/КРОСС/ "11 война" разказва завладяваща история за красивото и прецизно изкуство - кунг-фу. Благодарение на дългогодишни практики и запазени от векове традиции, артистите демонстрират нереално развитие на физическото тяло и духовната култивация.

Ориенталската философия, мъдростта на дзен будизма, изкуството на естетиката на кунг-фу и абсолютен контрол на вътрешната енергия са ключовите елементи, които помагат на артистите да демонстрират свръхчовешки възможности.

Когато световно известният китайският актьор, режисьор, продуцент и сценарист Джеки Чан вижда уменията на кунг-фу майсторите, задействани в спектакъла, решава да направи театър и да създаде потресаваща симбиоза от театър и древното бойно изкуство.

Джеки Чан е отличен със звезда на Алеята на славата в Холивуд и е известен специалист по бойни изкуства, прочут с акробатичен боен стил, придружен с комични елементи, използване на подръчни оръжия и новаторски каскади. Той започва кариерата си през 70-те години на 20 век и оттогава участва в повече от 150 филма.

Невероятната постановка е разделена на 6 части, които разказват завладяващи истории на кунг-фу майстори, постигнали духовна и физическа хармония. Зрителите ще бъдат изумени от свръхчовешки акробатични елементи, невероятни декори и концептуални визуализации.

Акт 1: Източник

Метал, Дърво, Огън и Земя. Тези пет елемента са източник на всичко. Изучавайки кунг-фу от поведенческия модел на дивите животни, човекът въвежда тези елементи в различни стилове на бойните изкуства. Така се появяват петте животински стила - маймуна, змия, тигър, жерав и дракон. В последствие симбиозата на всичките елементи става известна като "юмрука на десетте форми".

С течение на човешката еволюция и битките водени за териториални богатства се появяват различни форми на монархия. Като резултат се създава бойното изкуство кунг-фу.

Акт 2: Душа

В тази част е посветена на притча за духовната сила, представена чрез интерактивен виртуален пърформанс. Поуката е вдъхновяваща за всеки човек и разказва, че ако човек заеме твърда позиция на Земята, светлината в сърцето му никога няма да угасне.

Акт 3: Учител

На екрана се появява впечатляваща визуализация, илюстрираща историята на кунг-фу. В този момент на сцената излиза двойник на Брус Лий, облечен в характерния жълт гащеризон от филма "Игра на смърт". Този пърформанс синтезира изкуството на кунг-фу и съвременен танц, демонстриращ рицарството на китайския майстор.

Акт 4: Спокойствие

От потока на водата човек може да се чувства спокоен. От спокойствието човек може да усети енергиен поток. Без спиране - няма движение. Мечът е скрит в сърцето на всеки боец, готов да бъде необуздан.

С помощта на изящни хартиени чадъри бойците практикуват Тай Чи. Със спокойно дишане те изковават вътрешните си мечове. Колкото е по-остро острието, толкова е по-голяма зрялостта на човешката скромност.

Акт 5: Празник

Научаването на кунг-фу е като гребане на лодка срещу потока, пълен с хамути и вериги. Как да се освободите? Как да празнувате себе си? Истински войн се става само чрез непрекъснато себепознаване и изправяне срещу трудностите. В този номер зрителите буквално ще бъдат омагьосани от красив войнствен танц с така наречените "водни ръкави".

Акт 6: Епилог: Войни

Само чрез достойното преминаване на всячески трудности, един човек може да стане истински войн. За него кунг-фу не е просто стил на бойни изкуства, а духовен начин на живот. Всички кунг-фу артисти от театъра на Джеки Чан се събират на сцената за да демонстрират как без никакъв музикален съпровод, правят ритъм с телата си, синхронизирайки вибрациите си за да постигнат съвършена хармония.

Билети можете да намерите на рецепцията на Комплекс С.И.²Л.А., както и в мрежата на Eventim.