Започна конкурсът за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards
Секция: Технологии
01 Юли 2019 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна конкурсът за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards

/КРОСС/ Huawei стартира своя регионален конкурс за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards 2019. Той дава възможност на талантливи любители на фотографията от Централна, Източна и Северна Европа да покажат най-добрите си творби, заснети с Huawei, като могат да вземат участие в 6 различни категории.

С развитието на мобилната фотография удоволствието да създадеш висококачествена снимка вече не е само в ръцете на собствениците на скъпи специализирани фотоапарати. Притежателите на смартфони днес имат на разположение устройства, които ги превръщат във фотографи. Уменията да уловиш перфектния кадър или да запечаташ непознато място с мобилното си устройство обаче изискват много талант и усещане за детайла.

Със своята P серия и флагмана P30 Pro, Huawei отговаря на нуждите на любителите на мобилната фотография и им позволява да създават наистина впечатляващи снимки. Това се дължи и на дългосрочното партньорство с реномирания производител на камери Leica.

Четворната камера на P30 Pro е истинска революция в мобилната фотография. За перфектните снимки помагат и функциите за 5 пъти оптичен зуум и 50 пъти дигитален зуум, специалният Huawei SuperSpectrum сензор, функциите за нощни снимки и макро фотография. За любителите на видеото ключова е функцията dual view.

Категориите за участие

Конкурсът Huawei InFocus Awards има общо 6 категории. 5 от тях са посветени на мобилната фотогофрафия - #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard и една на мобилната видеография - Life Now.

Заявките за участие се подават на официалния сайт на конкурса от 24 юни до 11 август.

Неоткритата красота

Huawei призовава участниците в конкурса да открият „скритата" красота около нас. В забързаното ни ежедневие тези красиви моменти, улавящи ритъма на хората и животните, природната и градска красота, често се губят или остават на заден фон. Благодарение на смартфоните, обаче, тези мигове могат да бъдат запечатани завинаги.

Светът е пълен и с хиляди непознати места, било то заради отдалечеността им или пък това, че се смятат за по-малко красиви от популярните забележителности и туристически атракции. Това е причината и Huawei да обърне внимание точно на тези „скрити" досега локации, чиято мистичност и красота може да бъде запечатана с Huawei P30 Pro. Идеята за неоткритата красота е уловена и в официалния видеоклип на конкурса:

HUAWEI InFocus Awards - Открий неоткритото:

video: https://www.youtube.com/watch?v=MwXrVsJRFWU


Как се избират победителите

Снимките и видеата, подадени за участие в конкурса, ще бъдат достъпни на официалния сайт на Huawei InFocus Awards. Там всички потребители, включително и участниците в конкурса, ще могат да гласуват за любимите си снимки до 18 август.

Следващата стъпка е гласуване от внимателно подбрано жури, включващо експерти и популярни фотографи от цял свят. В журито ще вземат участие Янмин Уанг, президент на Huawei Consumer Business Group Huawei CEE & Nordic, Марчин Тишка, полски моден фотограф, работещ с Marie Claire, Harper's Bazaar, Glamour, Elle и Vogue, Николай Танинг Ренцман, датски фотограф, популярен със своите звездни портрети и пейзажи в социалните мрежи, Ема Свенсън, шведски фрийланс фотограф, който обикаля света в търсене на най-добрите кадри, Йенер Торун, архитект и фотограф, който трансформира градски среди със своите цветни абстрактни геометрични решения и Вутеар Кам, френски фотограф от камбоджански произход, базиран в Париж.

Вутеар Кам споделя: „Поканата да се включва в журито на Huawei InFocus Awards е страхотна възможност да припомня колко е важно фотографите да са също и откриватели. Без значение дали търсят нови места или преоткриват красотата на света около нас".

Повече информация за журито можете да откриете на официалния сайт на конкурса.

Наградите

Големият победител в конкурса ще получи модерния лаптоп на Huawei MateBook 13, смарт часовника Watch GT и 10 хиляди евро, както и ваучер за 250 долара за Trip Advisor. Снимката му ще бъде представена и за седмица на официалната страница на TripAdvisor в Швеция, Полша, Дания, Австрия, Норвегия, Финландия, Чехия, Гърция, Унгария, Израел, Сърбия, Словакия и Турция.

Победителите във всяка категория ще получат Huawei MateBook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro, 2000 Евро и Trip Advisor ваучер за 250 долара. Завършилите на второ място в различните категории ще получат Huawei P30 Pro, а тези на 3-то - Huawei P30.

Победителят от категорията „награда на публиката" ще получи Watch GT и Huawei P30 Pro.

Пълната информация за Huawei InFocus Awards можете да намерите на http://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/bg/