Милка Христова: На левицата подхожда да се бори за по-добро качество на живот
Секция: ПОЛИТИКА
01 Юли 2019 12:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Милка Христова: На левицата подхожда да се бори за по-добро качество на живот

/КРОСС/ "На левицата й подхожда да вдъхва надежда, да дава решения, да създава позитивни настроения и да бори за по-добро качество на живот. Това трябва да е цел на всички партии". Това заяви пред BG on AIR Милка Христова, член на ИБ на НС на БСП Тя бе категорична, че е време местните политики да бъдат поставени във фокуса на вниманието на партията. По думите й хората искат да чуят критики по отношение на провеждани политики, но и отговор на въпроса "Как". "Това е нашата амбиция при разработване на платформата за участие на БСП в местните избори, в частност и на партийната организация в София, от която съм част - да предложим на софиянци конкретни решения на проблеми, които вече са хронични в управлението на града", каза още тя.
На въпрос за кандидата на БСП за кмет на София, тя отговори, че той ще е ясен от началото на септември. По думите й ще се търси, фигура, която да отвори ветрилото на подкрепата.
Милка Христова изрази категорично несъгласие с мнението, че с разширяването на Изпълнителното бюро Нинова прави опит да се бетонира. "Напротив, тя прави опит да попълни бюрото с членове с различни мнения, да има представители на различни области, което е правилно и с оглед на наближаването на местните избори", обясни тя и допълни, че приема своето избиране за член на ИБ като добра оценка за работата на градската партийна организация в София и на общинските съветници в Столичния общински съвет. Христова подчерта, че причина за разширяването на ИБ с народни представители е било и отчитането като грешка на отсъствието на депутати от бюрото, което е нарушило комуникацията между двете основни звена - ПГ и ИБ.
Помолена да коментира изваждането на Валери Жаблянов от ИБ, Христова подчерта, че председателят на НС има прави да предлага състав на бюрото, а Националния съвет да го одобри или не. Тя обясни, че изваждането на Жaблянов от бюрото е било прието почти единодушно и означава, че това е и мнение на Нaционалния съвет, не само на Нинова.