Радев: За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение
Секция: ПОЛИТИКА
01 Юли 2019 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радев: За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение

/КРОСС/ Със среща с министър-председателя на Китайл Ли Къцян в глад Далиен започна държавното посещение на президента Радев.

Мястото на срещата не е случайно - от днес до сряда именно в Далиен се провежда "Летният Давос" - Световният икономическо форум се мести от зимния курорт Давос в Далиен за тридневен маратон от срещи и дискусии - във фокуса са срещите е безпрецедентната технологична промяна, която застига всички страни по света, също и глобалното затопляне, геополитическата несигурност и нарастващата финансова неравнопоставеност.

Над 1800 световни лидери от правителствения сектор, бизнеса, гражданските общества, академичните среди и сферата на изкуствата, се събират в крайбрежния китайски град Далиен за срещата, чийто най-важен ден е утре и на който президентът Радев ще присъства.

Първата официална среща на президента с китайския министър-председател Ли Къцян завърши. На срещата бе обсъден план за основните насоки за развитие на българо-китайските отношения.

В рамките на държавната визита на президентът Румен Радев в Китай ще се проведат и икономически форуми с участието на български и китайски компании и институциите, насърчаващи диалога между деловите среди.