Тейлър Суифт в центъра на нов скандал
Секция: Шоубизнес
01 Юли 2019 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тейлър Суифт в центъра на нов скандал

/КРОСС/ Скандал избухна в последните два дни около преподписването на сделка в музикалните среди, която засегна Тейлър Суифт.Изпълнителката преподписа с нова звукозаписна агенция, като остави по-голямата част от музиката си на звукозаписната компания „Big Machine Records", които пък продадоха монопола над нея на бизнесмена Скутър Браун. Сделката е на стойност 300 млн. долара, а Браун е притежател на всичко, което Тейлър е издала преди да се раздели с лейбъла.

„Това е най-лошият сценарий, по който можеха да се развият нещата за мен", споделя Тейлър Суифт в платформата Tumblr. „Знаех, че всичко, което съм постигнала с музиката ми досега, ще бъде продадено, но никога не си представях, че ще отиде в ръцете на Скутър", добавя тя, овбинявайки го в тормоз.Суифт разбрала за покупката на компанията, с която работи от 15-годишна, когато било обявено по новините. По думите й тя не е имала възможност сама да откупи музиката си. Тя споделя още: „В продължение на години молех за възможността да притежавам правата върху албумите си. Вместо това ми беше предложена сделка, в която трябва да се върна в „Big Machine Label Group" и да си "заслужа" творчеството. За всеки нов албум щях да печеля правата върху един от старите".

Новият договор с „Republic Records" е подписан, за „да има по-голямо влияние върху съдбата на музиката си от тук нататък". И се радва, че компанията „уважава нейната работа".
Изпълнителката има стар конфликт със Скутър Браун, който е мениджър на много известни творци, сред които Джъстин Бийбър, Кание Уест и Деми Ловато. Суифт го смята за отговорен за скандала с Кание Уест и парчето му "Famous", в което той пее, че я е направил известна и още „може да спи с нея". Тогава скандалът беше огромен и целият музикален свят беше „принуден" да вземе страна в него.

„Наследството ми ще е в ръцете на човек, който се опита да ме съсипе", споделя финално певицата за Браун.