Български самолет кацна аварийно в Израел
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юли 2019 19:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Български самолет кацна аварийно в Израел

/КРОСС/ Самолет на българска частна авиокомпания кацна аварийно в Израел, съобщи NOVA. Причината е спукана гума и повреден колесник. На летището в Тел Авив са чакали десетки линейки

Веднага след излитането на "Боинг" 737-400 от Кьолн е станало ясно, че има проблем. От летищните власти са се обадили на българската авиокомпания „Електра Еъруейс" и са съобщили за подозренията си, че при излитането самолетът е спукал гума. От компанията се свързали с пилотите, както и с летище „Бен Гурион".

Самолетът е бил принуден да направи допълнителна обиколка над Тел Авив, преди да кацне, за да бъде огледан от земята. Израелски медии пишат, че военен самолет е бил вдигнат във въздуха, за да огледа колесниците.

Машината кацнала без проблеми на летището, но на кадри от местна телевизия се вижда, че е заобиколена от пожарни и линейки.Пострадали няма. Повечето от 146-те пътници са били израелци. Екипажът от 7 души е български. Полетът от Кьолн до Тел Авив е чартърен, като българската компания често е наемана да лети с този самолет по същия маршрут.

video: https://www.youtube.com/watch?v=DngDaJUe3HA