Предстоящо в страната днес
Секция: Предстоящи събития
02 Юли 2019 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящо в страната днес

/КРОСС/ София.
От 17.10 часа в зала „Кристал" на хотел „Силвър хаус" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Регионална академия „Европейската перспектива за Западните Балкани".

***
Берковица.
От 11.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще присъства на откриването на водопровод за минерална вода от с. Бързия до гр. Берковица. Церемонията ще се състои в парк „Св. Георги Победоносец".

***
София.
От 15.00 часа в зала „Запад" на Народното събрание ще се проведе заседание на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Европа" в Конгресен център „Глобус" на КНСБ ще се проведе форум на тема: „Работно време, извънреден труд и сумирано изчисляване на работното време. Работно време и време, посветено на личния живот и семейството".

***
София.
От 10.00 часа на полигона на дирекция „Аварийна помощ и превенция" в село Панчарево в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова ще се проведе учение в ситуация на буря.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КТ „Подкрепа" /зала „Мецанин"/ ще се проведе пресконференция за предстоящ протест за актуализация на минималния размер на допълнителното възнаграждение за нощен труд, организиран от Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и Синдикат на служителите в затворите в България и подкрепен от Конфедерация на труда „Подкрепа".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на фирма Риск Инженеринг ( ж.к. „Павлово", ул. Вихрен № 10) ще се проведе среща с медиите на тема: „Защо АЕЦ „Козлодуй" и АЕЦ „Белене" не могат да бъдат втори Чернобил".

***
София.
От 11.00 часа в София Хотел Балкан ще се проведе дискусия по повод началото на Финландското председателство на Съвета на ЕС.

***
София.
От 13.00 часа часа Столична община организира раздаване на минерална вода на четири пункта - на площадното пространство при храма „Св. Неделя", на пл. „Орлов мост" при езерото „Ариана", на пилоните на Националния дворец на културата и на пл. „Славейков".

***
София.
От 14.00 часа в централата на ПП АБВ ще се проведе пресконференция след заседание на ИБ на партията и политически съвет на „Коалиция за България".

***
София.
От 18.00 часа в храм „Света Петка" в кв. „Орландовци" тържествено ще бъде посрещнато копие на чудотворната иконата на Света Богородица „Скоропослушница", изографисана в манастира Дохиар в Света Гора.

***
Варна.
От 10.00 часа в Музея по история на медицината ще се проведе открит урок с деца, в който ще бъдат презентирани опасностите, които дебнат в морската вода и начинът те да се преодоляват. Събитието е част от програмата на Седмицата на водното спасяване във Варна.

***
Варна.
От 11.00 часа в същия ден на градския плаж под Басейн „Приморски" ще има демонстрация по водно спасяване от професионалните спасители там. Събитието е част от програмата на Седмицата на водното спасяване във Варна.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе заключителна пресконференция за проект „Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона". От 11.30 часа на кръговото кръстовище на ул. „Никола Габровски", ул. "Сан Стефано" и ул. „Козлуджа" ще бъде официалното откриване на обекта.

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в Областна администрация ще се проведе Информационна среща за новите правила на Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд.

***
Видин.
От 12.30 часа пред главния вход на МБАЛ „Света Петка" ще се проведе граждански протест срещу преструктурирането на отделения от видинската болница.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата в клуба на БСП ще се състои пресконференция на лидера на БСП Корнелия Нинова.

***
Нови пазар.
От 13.00 часа в Стрелбищен комплекс - Нови пазар ще се проведе турнир по стрелба във връзка с Професионалния празник на полицията - 5 юли.

***
Перник.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Перник ще се проведе регулярната месечна среща с кметовете на населени места.