Витанов: Постигнахме успех в преговорите по разпределението на комисиите в ЕП
Секция: ПОЛИТИКА
02 Юли 2019 16:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Витанов: Постигнахме успех в преговорите по разпределението на комисиите в ЕП

/КРОСС/ На тържествено заседание в Страсбург беше конституиран новоизбраният Европейски парламент. Позиционирането на българските социалисти в рамките на ЕП бе съобразено с темите, които ще се наложат в дневния ред на ЕС, в контекста на националния интерес на България. Ръководителят на делегация Петър Витанов ще продължи да отстоява интересите на българските и международните шофьори и превозвачи в Транспортната комисия. Той се включва и в комисията по Граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, където в предишния мандат заместник-председател бе Сергей Станишев.

Лидерът на ПЕС ще представлява БСП в Комисията по външна политика и в Комисията по икономически и парични въпроси. Ковчежникът на групата Цветелина Пенкова ще бъде част от Комисията по регионално развитие, по Бюджетен контрол, както и от Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите. Елена Йончева се включва в Подкомисия по сигурност и отбрана и в Комисията по граждански свободи.

Комисия по промишленост, изследвания и енергетика е част от приоритетите на Иво Христов, заедно с Комисията по земеделие.

„Доволен съм, че успяхме да извоюваме участие в желаните от нас комисии и делегации. Ще имаме възможност да обхванем широка палитра от важни за страната и партията ни въпроси.", заяви ръководителят на социалистите Петър Витанов.