Премиерът сигнализира за драстично увеличение на болничните листове
Секция: Здраве
03 Юли 2019 15:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът сигнализира за драстично увеличение на болничните листове

/КРОСС/ С 1,5 млн. се е увеличил броят на издадените болнични от началото на годината до момента, съобщи днес премиерът Бойко Борисов. За същия период на 2018 са издадени 2 млн., докато сега броят е 3,5 млн., каза Борисов:

"Големи групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ябълки, ягоди и през това време си им течат заплатите. Така че предупреждавам, защото никак не ми е приятно да арестуваме доктори".

Министър-председателят разпореди масова информационна кампания, защото започва сериозна обработка срещу насекоми. Министерството на земеделието и Българската агенция по храните, съвместно с МВР и общините, трябва да предупредят населението, че предстои пръскане с хеликоптери срещу насекомите, които според Борисов са много повече заради промените в климата:

"Особено по Дунава, от насекоми, комари и въшки включително, е страшно бедствие. Защото климатът виждате как се промени. Тропически климат дъжд-слънце, дъжд-слънце и това всичкото избуява. Бурна растителност и разбира се, тези насекоми", коментира премиерът.