Путин е в Италия и Ватикана за срещи с премиера Джузепе Конте и папа Франциск
Секция: Русия
04 Юли 2019 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин е в Италия и Ватикана за срещи с премиера Джузепе Конте и папа Франциск

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заминава на еднодневно официално посещение в Италия и Ватикана. В програмата на Путин са включени срещи с италианския премиер Джузепе Конте и с главата на Римокатолическата църква папа Франциск.

Путин ще разговаря също така с италианския си колега Серджо Матарела. В неформална обстановка е предвидена среща и с бившия премиер и личен приятел на Путин Силвио Берлускони.

Тази сутрин сайтът на Кремъл публикува интервю на руския лидер за вестник „Кориере дела Сера". В него Путин отрича обвиненията за руска намеса в европейските избори и заявява, че Москва е готова за конструктивно взаимодействие с всички политически сили, които са получили мандат от европейските избиратели.

Попитан дали предпочитаният от него партньор в Италия е Матео Салвини руският президент отговаря, че партиите „Единна Русия" и „Лига" взаимодействат в рамките споразумение за сътрудничество. „Салвини е за възстаонвяване на пълноценното сътрудничество с Русия и за отмяна на антируските санкции. Тук нашите гледни точки съвпадат", посочва Путин.