Бащата, хвърлил сина си от мост: Не можех да се грижа за детето
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2019 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бащата, хвърлил сина си от мост: Не можех да се грижа за детето

/КРОСС/ Мъжът, който хвърли 4-годишно дете от мост, застава пред съда. Прокуратурата вече му повдигна обвинение за убийство. А съдиите трябва да решат дали да го пратят в ареста или в специализирана болница.

В сряда сутринта Дилян Марианов сам е подал сигнал на телефон 112 за това, че мисли да се самоубие. Хванат е в последния момент. Бил е отвъд перилата на виадукта на обходния път на Габрово и наистина е имал такова намерение.Това, което той е дал като обяснение за деянието си е, че съпругата му го е напуснала преди две седмици и той изпитвал трудности да се справи с детето. Според прокуратурата това е нелогично.

„Той казва, че откакто на 20 юни неговата съпруга е изчезнала, той изпитвал затруднения при отглеждането като единствен родител на 5-годишното дете. И понеже не е намерил друг изход, това е начинът, по който е решил проблема със затрудненията си", заяви Ирина Желева, административен директор на Окръжна прокуратура - Габрово, цитирана от NOVA.

"Лицето е криминално проявено по чл.194 за кражба и по чл.129 от НК за средна телесна повреда", каза Борислав Муеров, директор на ОД на МВР - Габрово. Той допълни, че майката на трагично загиналия Дариел - Поля Христова, е обявена за издирване на 27 юни.Предприети са всички действия. В последствие и от проведени разговори с нея, става ясно, че тя не е искала никой да знае къде се намира", поясни Муеров.

Дилян Марианов е биологичният баща на детето. С Поля нямат брак, но мъжът е припознал сина си.

Пред съдия мaйката е заявила, че е била жертва на домашно насилие. За осемте години съвместен живот жената не е подавала сигнали срещу половинката си.