Центърът на Велико Търново под вода след всеки дъжд
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юли 2019 10:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Центърът на Велико Търново под вода след всеки дъжд

/КРОСС/ Магазини в центъра на Велико Търново се озовават под вода при всеки по-сериозен дъжд. Собственици и наематели недоумяват какви са причините новоремонтираната главна улица да се наводнява, а почистени шахтите да не поемат водата.

В четвъртък на места водата достигна 60 см. Унищожени са лекарства в местната аптека и немалко мебелировка и артикули в останалите магазини.

Това е поредното наводняване на магазините в централната част на града. Нивото на водата достигна 50-60 см, а дъждът беше наистина сериозен. Очевидно това ни очаква при всеки по-сериозен дъжд и ние трябва да се подготвим. Щети има по техниката, стоката и мебелите в търговските обекти. Факт е, че канализацията не успява да поеме дебита на водата, каза Стефан Згурев.

В града са отчетени 60 л/кв.м и това е критично количество. Магазините се намират в най-ниската точка на улицата. Тук са изградени две водоприемателни тела, които се почистват след всеки дъжд. Проблемът ще бъде решен в две фази, коментира зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.