Дете се удави във Вит
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юли 2019 11:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дете се удави във Вит

/КРОСС/ 12-годишно момче се удави в река Вит край град Гулянци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен. Сигналът за трагедията е подаден късно снощи.

Детето отишло с приятелчета да се къпят в реката. До мястото, което избрали обаче имало няколко вира, дълбоки над два метра. Момчето изведнъж потънало и започнало да се дави. Оказало се, че не може да плува и въпреки усилията на приятелите му да му помогнат, се удавило.

Дошлите на място екипи на Бърза помощ и полицията само констатирали смъртта му.

Според местните, въпреки че къпането в река Вит е забранено, децата не се съобразяват със забраната.

За две седмици в страната пет деца загубиха живота си при къпане във водоеми.

На 18 юни две момчета - на 16 и 15 години загубиха живота си. Край Силистра 16-годишният Боян Маринов потъна във водите на река Дунав. Той бил на разходка с трима свои приятели. Когато тийнейджърите стигнали до рибарската стоянка, Боян решил да влезе в реката. Направил няколко скока, но при последния не излязъл. Български и румънски гранични катери издирваха момчето, но до момента търсенето е неуспешно.

При друг инцидент в същия ден 15-годишно момче се удави във водите на река Огоста край монтанското село Портитовци. Тялото му бе открито от водолазен екип.

На 21 юни загинаха други трима младежи. 17-годишно момче се удави в микроязовир до закритото военно поделение в монтанското село Габровница, а две ученички от Средното духовно училище в Момчилград потънаха във водите на река Върбица, където отишли да се къпят.

На 25 юни 17-годишно момче от великотърновското село Ресен бе намерено удавено в река Росица.