Заловиха телефонен измамник в Белене
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юли 2019 11:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заловиха телефонен измамник в Белене

/КРОСС/ Участник в телефонни измами е задържан след незабавна професионална реакция на криминалисти от Белене, съоБщиха от полицията. Действията са осъществени под ръководството на Районна прокуратура[
Разследването е започнало на 24 юни, когато съдействие в полицията потърсила възрастна жена от Белене и обяснила, че непознат, представил се по телефона за полицейски служител, успял да я убеди да съдейства за залавяне на измамници, изпълнила предварителната уговорка и закачила на портата пред къщата си полиетиленов плик със 1100 лева. По същата схема малко по-късно била измамена и друга местна жителка, която оставила в контейнер в близост до дома си 1630 лева и дебитна карта с изписан на нея коректен пин код. На 27 юни жертва на аналогична телефонна измама станала още една жена от града - тя се простила със сумата от 7 600 лева, оставена от нея под пейка пред дома й.

По случаите незабавно били образувани преписки за престъпление по чл.209 от НК, а в рамките на проведените оперативни издирвателни действия е установен 54-годишен мъж, изпълнявал ролята на "куриер" в престъпната схема. Последвало задържането му на 1 юли т.г., а при претърсването са открити и иззети част от паричната сума и вещи, които той е взел от възрастните жени. Привлечен е и разпитан в качеството на обвиняем. Дал е подробни сведения за участието си в престъпленията. Работата по документирането на случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.