Предстоящи събития на 8 юли
Секция: Предстоящи събития
08 Юли 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на  8 юли

/КРОСС/ София.
Oт 11.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще връчи висши държавни отличия на четирима изтъкнати българи.

***
София.
От 09.30 часа в Зала 8 на НДК ще се състои трета обществена дискусия за изработването на окончателен проект на Стратегия за развитие на културата 2019-2029 г.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Секция „История" при Съюза на учените в България на тема „Битката за историята в учебниците по история за 10. клас".

***
София.
От 10.30 часа в The Mall ще бъдат представени учебни симулатори за водачи на МПС с изкуствен интелект. Участие ще вземат зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, зам.-кметът по транспорта на Столична община Дончо Барбалов, изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация" Бойко Рановски и др.

***
София.
От 11.00 часа в институцията на омбудсмана Мая Манолова ще представи новия Съвет за наблюдение на и за хората с увреждания.

***
София.
От 15.00 часа в зала „Голям колегиум" на МЗХГ ще се проведе среща на министър Десислава Танева с Конфедерацията на Европейските производители на цигари (СЕССМ) и Националната асоциация на тютюнопроизводителите - 2010 (НАТ-2010).

***
София.
От 18.00 часа в Борисовата градина ще се проведе благотворителен мини маратон, който е част от глобалната инициатива Allianz World Run.

***
Благоевград.
От 10.00 часа на паркинга на улица „Скаптопара" 1 ще започне кампания за извозване на опасни отпадъци.

***
Благоевград.
От 19.00 часа постановката „Емигранти" ще бъде представена премиерно за града в Драматичен театър „Никола Вапцаров".

***
Бургас.
От 18.30 часа в галерия „Ателие R" ще бъде открита изложба-базар на децата от Център за обществена подкрепа „Цветница" - Малко Търново.

***
Варна.
От 10.00 часа пред сградата на Щаба на ВМС ще се проведе военен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на контраадмирал Иван Вариклечков по случай 128-годишнината от рождението му.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящото 11-то издание на фестивала Дикси джаз фест във Велико Търново.

***
Видин.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция за състоянието и проблемите на МБАЛ „Св.Петка", в която ще вземат участие депутатът Владимир Тошев, кметът на Видин Огнян Ценков и директорът на МБАЛ „Св. Петка" д-р Цветан Василев.

***
Добрич.
От 9.00 часа в Младежкия център ще се проведе Еко лято 2019 - спортни и занимателни игри, прожекции на филми, посещение на културни и природни забележителности.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се проведе летен дентски център „Млади възрожденци".

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествената галерия ще се проведе Лятна работилница за въображение.

***
Ловеч.
От 9.00 часа в Окръжния съд ще бъде гледано дело за отвличане при условия на опасен рецидив срещу Б. И.

***
Русе.
От 18.00 часа в конферентната зала на хотел „Рига" ще бъде представена книгата „Пътят към теб" на Тошко Савов.

***
Перник.
От 12.00 часа в хотел „Рударци" ще бъде открито Петото издание на Лятна академия по изобразително изкуство „Давам ти дъгата за наследство".

***
Плевен.
От 10.00 часа в Центъра за работа с деца ще се проведе лятно училище за първа помощ.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на КНСБ във връзка с изпълнението на проект „Активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България".

***
Плевен.
От 11.30 часа в Заседателната зала на Община Плевен ще се проведе пресконференция за 25-ия поход „По стъпките на Апостола".

***
Пловдив.
От 09.00 ч. в Окръжния съд ще се гледа дело срещу Андон О., който е обвинен, че е причинил смъртта на четирима души.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 12 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иван Б. и Анна К., обвинени че са съхранявали заготовки и са съставяли и са преправяли български и чуждестранни документи за самоличност, свидетелства за управление на превозни средства, документи, удостоверяващи лични или регистрационни данни, документ за правоспособност, нотариални удостоверявания, като деянието е извършено с цел имотна облага.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Милена Б. и Николета Д., обвинени в престъпна схема за източване на РЗОК.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 1 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Красимир Ф. и синът му Петър Ф., обвинени, че с цел да набавят за себе си имотна облага са възбудили и поддържали заблуждение управители на 5 дружества, като с това са причинили имотна вреда на дружествата общо в размер на 1 076 000 лв.

***
Пловдив.
От 20.30 часа в Античния театър ще се проведе концерт „Звездите на България".

***
Поморие.
От 21.30 часа в Лятно кино „Яворов" ще бъде излъчен филмът „Жена на война", част от „София Филм Фест".

***
Русе.
От 13.00 часа в Зала 1 на Областната администрация - Русе ще се проведе събитие, част от информационната кампания по десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд. Инициативата се реализира съвместно с Българската стартът асоциация и микрофинансираща институция „Джобс" към Българската банка за развитие.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в деловодството на общината ще започне приемът на документи за съдебни заседатели за Районния съд.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведе творческо ателие за деца.