Ричард Маркс идва за втори път в България
Секция: Шоубизнес
08 Юли 2019 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Ричард Маркс идва за втори път в България

/КРОСС/ Десет години след първия си концерт в София, Ричард Маркс отново ще зарадва своите почитатели в България. Датата е 28 март 2020 г., съобщиха организаторите от Loud Concerts.

Отново в зала 1 на НДК, популярният изпълнител, текстописец и продуцент ще представи своята соло-акустична програма с хитовете си "Hazard", "Should`ve Known Better", "Right Here Waiting", "Now and Forever". Билетите са от 40 до 110 лв.

Роденият в Чикаго изпълнител има над 30 милиона продадени албума по света, като се започне от едноименния дебют с топ 5 сингъла, между които "Hold on to the Nights" и донеслият му "Грами" - "Don't Mean Nothing" за най-добро мъжко рок вокално изпълнение. Последвалият през 1989 г. "Repeat Offender" е още по-успешен, като се превръща в четири пъти платинен и включва синглите "Satisfied" и "Right Here Waiting".

Продукциите "Rush Street" (с хитовете "Keep Coming Back" и "Hazard") и "Paid Vacation" (с "Now and Forever") също стават платинени и така Маркс се превръща в един от най-успелите артисти в поп-рок историята. Той все още е единственият изпълнител, който влиза в топ 5 на "Билборд" чартовете с първите си седем сингъла.

Ричард Маркс се налага и като успешен автор и продуцент, с песни като "To Where You Are" - първият сингъл от дебютния албум на Джош Гробан, и парчето на NSYNC - "This I Promise You". Печели дори "Грами" за песен на годината през 2004, за съавторството на "Dance with My Father" на Лутър Вандрос.

Като изпълнител, автор и продуцент Ричард Маркс Marx има общо 14 сингъла под номер 1, между които и "Long Hot Summer" на Кийт Ърбън, и е един от малкото артисти с номер едни хит сингли през всяко едно от последните четири десетилетия.

През 2010 г. той издаде албум с най-големите хитове - "Stories To Tell", от който е хит-сингълът "When You Loved Me", а последният албум с нов материал "Beautiful Goodbye" е издаден през 2014 г.