Петата по големина в света китайска банка иска да стъпи в България
Секция: ИКОНОМИКА
08 Юли 2019 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петата по големина в света китайска банка иска да стъпи в България

/КРОСС/ Петата по големина банка в света - China Construction Bank Corporation, обмисля навлизане в България. Това обяви председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов по Блумбърг ТВ България.
Представители на банката са посетили България заедно с изпълнителния зам.-председател, сериозен екип и представителя им в Люксембург, стана ясно от думите на Симеонов.
Те разглеждат много сериозно темата за свое присъствие в България и формата му. За голямо съжаление държавните институции не проявиха интерес, но ние ще направим необходимото информацията, която събрахме, да достигне до тях и при една следващата визита да могат да бъдат договорени с по-големи подробности и то с институциите, от които зависи осъществяването на това намерение, добави Симеонов.
Припомняме, че при посещението си в Китай миналата седмица, президентът Румен Радев покани китайска банка да открие представителство у нас. Той обаче не спомена конкретно имена.
China Construction Bank Corporation е една от водещите търговски банки в континентален Китай и започва дейността си през октомври 1954 г. като Китайска строителна банка. Има и широко представяне в света - над 200 клона и дъщерни дружества от всички нива в 29 страни и региони по света. Дъщерните дружества покриват множество бизнес области, като взаимни фондове, финансов лизинг, животозастраховане, имуществено застраховане, инвестиционно банкиране, фючърси и пенсии.