Главните прокурори на България и Румъния подписаха споразумение за сътрудничество
Секция: ПОЛИТИКА
09 Юли 2019 13:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главните прокурори на България и Румъния подписаха споразумение за сътрудничество

/КРОСС/ Главният прокурор на Република Румъния Богдан Лику е на посещение у нас, по покана на българския си колега Сотир Цацаров. В състава на ръководената от г-н Лику делегация е и ръководителят на Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма /DIICOT/ към Прокуратурата при Върховния касационен съд на Румъния г-н Феликс Банила.
Днес, 09.07.2019 г., Сотир Цацаров и Богдан Лику подписаха Споразумение за сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Генералната прокуратура на Румъния. Споразумението има за основна цел улесняването на сътрудничеството между прокуратурите на двете съседни страни и създаването на постоянен работещ механизъм за обмен на информация, включително и по конкретни разследвания.
Визитата на румънският главен прокурор в София следва посещението на Сотир Цацаров в Букурещ преди месец, когато бе подписан Меморандум за сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма /DIICOT/.
Освен срещи с ръководството на Прокуратурата на Република България и в Специализираната прокуратура, програмата на румънските гости включва и среща с Прокурорската колегия на ВСС.