Предстоящи събития на 10 юли
Секция: Предстоящи събития
10 Юли 2019 07:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на  10 юли

/КРОСС/ София.
От 14.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството. От 17.50 часа в зала „Проф. Марин Дринов" на Българската академия на науките президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 80-годишнината от рождението на проф. Марко Семов

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
В Министерството на културата ще се проведе работна среща под патронажа на министъра на културата Боил Банов във връзка с производството, разпространението и предлагането на фалшификати на българското изобразително изкуство. От 13.00 часа в заседателната зала на 6-я етаж в сградата на Министерството на културата ще се състои брифинг непосредствено след приключване на работната среща.

***
Лозница.
От 15.30 часа на площада в града министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие Национално изложение и Фестивал на малината. От 16.30 часа в залата на Културния дом министър Танева ще участва в среща с бранша, на която ще се обсъди състоянието на сектора.

***
София.
От 10.00 часа в района на тунел „Ечемишка" на АМ „Хемус" ще се проведе планирано учение за
повишаване на готовността за действие на силите и средствата от Единната спасителна система за реагиране при бедствия и извънредни ситуации на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", Агенция „Пътна инфраструктура" Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата", Областна администрация и общините, влизащи в територията на София област, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския червен кръст и доброволци.

***
София.
В болница „Света Екатерина" ще се проведе събитие „Връзката между фините прахови частици и здравните последици за хората в София".

***
София.
От 13.00 часа в хотел "Балкан" ще се проведе заключителната среща за разясняване на новите правила на Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд.

***
София.
От 14.00 часа в Национален пресклуб БТА ПП „Възраждане" ще проведе пресконференция във връзка с орязването на субсидиите за партиите.
***
София.
От 18.00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе честване на 80-годишнина от рождението на големия български писател, публицист и народопсихолог чл.-кор. проф. д.ф.н. Марко Семов. В рамките на церемонията Българската академия на науките ще бъде удостоена с Награда „Проф. Марко Семов" за ярко присъствие в духовният живот на нацията, учредена от Съюза на българските журналисти, Съюза на българските писатели и Община Априлци. Отличието ще връчи Президентът на Република България Румен Радев.

***
София.
От 18.00 часа в залата на Градския съвет на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1, БСП - София
организира обществено обсъждане на плана за Борисовата градина с участието на автора на проекта арх. Атанас Ковачев.

***
Бургас.
От 18.00 часа пред Експозиционен център „Флора" ще бъде открита първата у нас изложба, посветена на сътрудничеството между България и Швейцария. В събитието ще участват посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. г-жа Мюриел Берсе Коен, г-жа Йорданка Ананиева - заместник-кмет „Култура и образование", и г-жа Руска Бояджиева - заместник-кмет „Европейски политики и околна среда" на Община Бургас, г-н Иван Иванов - директор на дирекция „Централно координационно звено" в МС.

***
Варна.
От 18.00 часа Асоциацията на българските медицински сестри излиза на протест в солидарност с исканията на медицинските сестри, протестиращи в цялата страна за свободно и достъпно
здравеопазване за всички.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа в конферентната зала на хотел „Премиер" ще се проведе Конференция за ползите от енергийната ефективност в промишлените предприятия.

***
Златоград.
От 17.00 часа в заседателната зала на Община Златоград ще се проведе публично обсъждане на изпълнението на бюджета на Общината.

***
Смолян.
От 17.00 часа в заседателната зала на втория етаж в сградата на Общинска администрация Златоград ще се проведе публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на Община Златоград за 2018 г. от местната общност.

***
Самоков/Белчин Баня.
В хотел „Белчин гардън" КНСБ ще проведе традиционния си журналистически семинар.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия по повод установените случаи на африканска чума по свинете в област Плевен.

***
Ямбол.

От 11.00 часа в хотел „Диана Палас" ПП АБВ организира дискусионна среща на тема „Да дадем шанс на животновъдството в Странджа-Сакар