Нова размяна на нападки между Лондон и Вашингтон
Секция: СВЯТ
10 Юли 2019 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Нова размяна на нападки между Лондон и Вашингтон

/КРОСС/ Лондон критикува Доналд Тръмп, след като американският президент каза, че посланика на кралството в САЩ е "много тъп човек", а премиера Тереза Мей е "глупава", пише Би Би Си. "Приятелите си говорят честно и аз ще направя така", каза външният министър и кандидат за премиер на Великобритания Джереми Хънт.

"Тези коментари са погрешни и неуважителни към нашия премиер и нашата страна", каза Хънт.

Доналд Тръмп направи коментарите, след като в медиите изтекоха дипломатически писма, които посланика на Великобритания в Лондон е изпращал до правителството като анализ на политическата ситуация.
В тях посланик Ким Дарък пише, че правителството на Доналд Тръмп е "непохватно и нелепо", а самият президент "излъчва несигурност".
Доналд Тръмп отговори на публикациите в медиите, като обиди сър Дарък, а за Тереза Мей каза, че не е последвала съвета му за Brexit, а поела по "свой, глупав път".

Джереми Хънт каза, че ако бъде избран за премиер, ще остави Ким Дарък на поста посланик в САЩ.

След заплахата на Доналд Тръмп, че "повече няма да работи" с Дарък, американския Държавен департамент пусна обръщение, че "ще продължава да работи с всеки акредитиран дипломат, докато не получи наставления от Белия дом или президента."