Предстоящо в София и страната днес
Секция: Предстоящи събития
12 Юли 2019 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящо в София и страната днес

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.30 часа в зала "Запад" на Народното събрание председателят на Комисията по образованието инауката в Народното събрание Милена Дамянова ще награди най-добрата културна институция.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Пресцентър" на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат връчени договори на бенефициенти по втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег - ИПП между Република България и Република Северна Македония. Договорите за изпълнение на одобрените проекти ще бъдат връчени от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, Горан Милевски - министър на местното самоуправление на Република Северна Македония, и заместник-министър Деница Николова.

***
София.
От 10.00 часа в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет Кръжокът по
конституционно право към Юридическия факултет ще отбележи 28-мата годишнина от приемането наКонституцията на Република България от 1991 г.

***
София.
От 10.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата в София (вход А6) Бюрото на Европейския парламент в България организира публична дискусия, посветена на приоритетите за новия мандат на българските евродепутати.

***
София.
От 11.00 часа в хотел Рамада ще се проведе заседание на Централния съвет на ДПС. От 13.30 часа е предвиден брифинг на ръководството на ДПС.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на турското посолството (бул. „Васил Левски" № 80) Н. Пр. д-р Хасан Улусой, посланик на Република Турция в България, ще даде прес-конференция по повод на „15 юли - Ден на Демокрацията и Националното единство", третата годишнина от осуетения опит за преврат, състоял се на 15 юли 2016 в Турция.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб на БТА Асоциация за квалификация на автомобилистите в
България (АКАБ), Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка (СПАМП), Нац. Автоинструкторски съюз (НАИС), Българска асоциация на пострадали при катастрофи (БАПК) и Българско обединение на шофьорите (БОШ) ще се проведе пресконференция във връзка с новите програми за обучение на водачи на МПС.

***
София.
От 11.00 часа в заседателна зала на Областна администрация, бул. "Витоша" №6, ще се проведе заседание на областния консултативен съвет по животновъдство.

***
София.
От 12.00 часа в заседателната зала на Областната администрация на бул. „Витоша" №4 ще се проведе областен консултативен съвет по плодове и зеленчуци.

***
Благоевград.
От 17.00 часа в конферентната зала на хотел "Корона" екипът на Фондация "Омнибус Циви" ще проведе съвместна пресконференция с изпълнителния директор на МБАЛ "Благоевград" д-р Огнян Митев, по повод стартирането на кампанията "Здравето - инвестиция в бъдещето".

***
Варна
От 11.00 часа в Информационен център на ВМС (Бивше военно комендантство) на пл. "Св.св. Кирил и Методий" 7 ще се проведе среща с медиите във връзка с началото на национално военноморско учение „Бриз 2018".

***
Габрово.
От 10.00 часа в залата на Търговско-промишлена палата в сградата на НТС ще се проведе заседание на областния консултативен съвет по животновъдство.