Слънце до обяд, след пладне поредна порция валежи и бури
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2019 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънце до обяд, след пладне поредна порция валежи и бури

/КРОСС/ Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Сутринта ще бъде предимно слънчево, но около обяд облачността ще се увеличава и след пладне на много места, главно в Централна и Източна България, ще има валежи от дъжд. На места валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад, преди обяд в Източна България - от югоизток. Максималните температури ще са предимно между 26 и 31 градуса.

В планините облачността ще е значителна и след обяд, главно в масивите от Централна и Източна България ще има валежи и гръмотевици. На места явленията ще са временно интензивни. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север-северозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще са 25 - 27 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 26 - 28 градуса.