БЧК и Sofia Riders си партнират в най-нова благотворителна инициатива
Секция: Здраве
12 Юли 2019 18:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БЧК и Sofia Riders си партнират в най-нова благотворителна инициатива

/КРОСС/ Благотворителна акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов „Защото кръвта е живот" ще се проведе в София. Тя е по инициатива на най-голямата мото организация в България Sofia Riders и се осъществява в партньорство с Българския Червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ).

Представителите на софийските мотористи д-р Асен Цеков и Андрей Дянов призовават любителите на мотори и всички желаещи да подкрепят благородната кауза да го направят на 13 юли 2019 г. (събота) от 9:00 ч. до 12:00 ч. в сградата на НЦТХ на ул. „Братя Миладинови" 112.

В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма заместител - тя се набавя единствено от кръводарители и се използва при планови и спешни хирургични интервенции, за лечение на пациенти с остри кръвозагуби причинени от травми, при тежки изгаряния, злокачествени заболявания, както и при пациенти с различни вродени анемии и хемофилии.


Българският Червен кръст напомня:

Два-три дни преди акта на кръводаряване трябва да се храните редовно и разнообразно - това подобрява силите на организма и качеството на кръвта. Кръводаряването не трябва да се извършва на гладно. В деня на процедурата следва да избягвате тежкия физически труд, спортуването, алкохол и цигари, да спазвате дадените указания и да пиете достатъчно течности.