Утре се затваря участък от Подбалканския път в района на Карлово
Секция: Автомобили
12 Юли 2019 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре се затваря участък от Подбалканския път в района на Карлово

/КРОСС/ От 14 ч. утре - 13 юли, до 14 ч. на 14 юли /неделя/ се затваря за движение участък от Подбалканския път I-6 в района на Карлово. Ограничението е за извършване на заключителните работи при изграждането на ново кръгово кръстовище на първокласния път. Предстои полагането на последния асфалтов пласт и на пътната маркировка, а това налага спиране на трафика.

Обходният маршрут за пътуващите в посока Бургас е: с. Иганово - с. Московец - с. Богдан - с. Каравелово - с. Климент- с. Войнягово - гр. Баня - с. Васил Левски - път I-6 за гр. Бургас.

Маршрутът за пътуващите към София е: с. Васил Левски - гр. Баня - с. Войнягово - с. Климент - с. Каравелово- с. Богдан- с. Московец - с. Иганово по път I-6.

Новото кръстовище е в началото на Карлово, в посока Сопот, и е на мястото на старото триклонно кръстовище с обходния път на града. За изграждането му АПИ осигури близо 781 хил. лв. С построяването му транзитното движение се извежда от центъра на Карлово, повишава се безопасността на движение и се намаляват до минимум предпоставките за пътни инциденти. Новото кръстовище ще бъде и с енергоефективно LED осветление.