Къде какво в страната
Секция: Предстоящи събития
13 Юли 2019 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде какво в страната

/КРОСС/ София.
От 09.00 до 12.00 часа в Националния център по трансфузионна хематология на ул. „Братя Миладинови" 112 ще сепроведе благотворителна инициатива за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов „Защото кръвта е живот". Тя е по инициатива на най-голямата мото организация в България - Sofia Riders, и се осъществява в партньорство с Българския Червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ).

***
София. / с. Гара Елин Пелин.
От 09.00 часа ще се проведе протест на жители на община Елин Пелин срещу изграждането на завод за преработка на пластмаса без съгласието на гражданите и без извършването на ОВОС.

***
София. / с. Лозен.
От 20.00 часа в местността „Кръстето", ще се състои благотворителен концерт „Една детска усмивка".

***
Банкя.
От 11.00 часа Библиобусът на Столична библиотека ще паркира на централната алея в парк „Кестените". Събитието открива програмата на традиционните Празници на минералната вода, здравето и дълголетието „Горешляци 2019".

***
Видин./ с. Гомотарци.
От 18.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще бъде гост на празника на село Гомотарци.

***
Карлово.
От 10.00 часа в парк „Христо Проданов" ще започне 28-ият Народен събор, посветен на 182 години от рождението на Васил Левски и празник на град Карлово.

***
Мъглиж./с. Зимница.
От 09.00 часа Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи Заупокойна св. Литургия и панихида в храм „Св.Свщмчк Панкратий, еп. Тавроменийски" в родното село на митрополит Панкратий по повод 21 години от кончината на духовника.

***
Перник./ с. Гигинци.
От 10.00 часа ще започне програмата на втория ден на Църногорски събор „В сърцето на Граово".

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Пловдив ще пристигне китайска делегация от град Тиендзин, водена от Ли Хyнджон, член на Политбюро на 19-ия ЦК на ККП и секретар на Градския комитет на ККП в град Тиендзин. На срещата с областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров ще бъде подписана декларация за сътрудничество, която е по повод отбелязване на 30-та годишнина от установяването на побратимени отношения между област Пловдив и град Тиендзин. В 12.20 часа ще бъде открита изложба на майстори от Тиендзин и кратка програма.

***
Симитли. / с. Сенокос
В района на вековен бор в село Сенокос ще се проведе курбан по повод църковният празник, посветена на св. Марина.