Дадоха 12 години затвор за шофьор, убил трима в жесток удар край Лясковец
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юли 2019 12:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дадоха 12 години затвор за шофьор, убил трима в жесток удар край Лясковец

/КРОСС/ 12 години затвор даде Великотърновският окръжен съд на пиян шофьор, убил с бясна скорост трима мъже в катастрофа преди две години и половина. Бисер Арсов от горнооряховското село Върбица бе арестуван още в съдебната зала, тъй като има опасност да се укрие.

Той вече го е правил в началото на разследването, когато изчезна в Холандия. После се появи за делото с адвокат Марин Марковски, който го придружаваше и на последното заседание. Жестоката катастрофа стана в нощта на 25 срещу 26 ноември 2016 г. на пътя между Долна Оряховица и Лясковец. Тогава автомобилът на 41-годишния долнооряховчанин Тони Паунов пропада в канавка на пътя между Лясковец и Долна Оряховица. Мъжът моли за помощ приятели и на място пристигат 37-годишния Марио Начев, Николай Паралесов на 50 г. и 55-годишния Данчо Каменаров. Четиримата се опитват да измъкнат закъсалата кола, когато в тъмнината ги връхлита "Форд Мондео".

Зад волана е 33-годишният Бисер Арсов, който заедно с приятели се завръща от купон и отива да си допива в дискотека в Горна Оряховица. Фордът се е движел през нощта със 110,7 км/ч. Забива се в ладата, с която дошли помагачите. Четиримата приятели в това време са зад нея и ударът се оказва смъртоносен за Марио, Николай и Тони. Данчо е с тежки травми, но оцелява. Той почина по време на процеса, без да дочака правосъдие. Ранени са и пътуващи във форда. Бисер Арсов се опитва да натопи свой 19-годишен спътник, който избягал от произшествието, че той е бил на волана. Полицията обаче бързо установява, че това е лъжа.

Назначената по делото ДНК експертиза установява, че по скоростния лост, кормилото и контактния ключ кървавите следи са от Бисер. Арсов е привлечен като обвиняем и изправен на подсъдимата скамейка за непредумишлено убийство на трима, причинено след употреба на алкохол - 1.28 промила и при шофиране с несъобразена скорост.Той вече е осъждан за шофиране пиян. Шофьорът се прочу с това, че след като не бе арестуван, напусна страната, но след време се яви сам в полицията в Горна Оряховица с топадвоката Марин Марковски. След заседанието стана ясно, че всички страни са недоволни от присъдата. Прокуратурата иска 14 г. за шофьора убиец, частните обвинители настояват за 20 г. затвор, а осъденият ще търси снизхождение от Апелативния съд.