Как да защитим паролите си в интернет?
Секция: Технологии
14 Юли 2019 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да защитим паролите си в интернет?

/КРОСС/ Помненето на всичките ни пароли може да бъде трудно. Всички знаем, че не трябва да използваме една и съща за всеки сайт, но рядко ползваме повече от две-три пароли за всички наши акаунти в интернет.

Има решение обаче, което идва под формата на мениджър на пароли. Тези умни приложения съхраняват всичките ви пароли в база данни, която пък от своя страна е защитена само с една парола. В канала CTRL ALT DEL във vbox7 може да видите как да защитите паролите си в интернет.

LastPass

Това лесно за използване приложение е считано за един от най-добрите мениджъри на пароли. То се основава на опростената идея за автоматично генериране на сложни пароли за вас и обединяването им в нова база данни. Всичко, от което се нуждаете, е една главна парола, с която да имате достъп до останалите.

Sticky Password

Sticky Password е отличен мениджър на пароли, който може да се похвали с високо ниво на криптиране и има биометрична съвместимост с мобилните си приложения, така че ако използвате отпечатъка си, за да отключите своя смартфон, лесно можете да потвърдите вашата идентичност.

Keeper

Проектиран за частни лица, но също и като бизнес приложение, Keeper е отличен и адаптивен мениджър на пароли. Софтуерът генерира силни пароли за вас и ги съхранява на вашето устройство, докато управлява автоматично попълване и влизане в различните платформи и на всички други устройства.

Той също така разполага с функция за споделяне на файлове, която позволява на потребителите и предприятията по един и същи начин сигурно да съхраняват файлове и да имат достъп до тях навсякъде и по всяко време.