Над 1200 души аплодираха „Лебедово езеро“ на Имперския руски балет на крепостта „Царевец“
Секция: КУЛТУРА
14 Юли 2019 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 1200 души аплодираха „Лебедово езеро“ на Имперския руски балет на крепостта „Царевец“

/КРОСС/ Повече от хиляда и двеста зрители аплодираха в крепостта „Царевец" във Велико Търново спектакъла „Лебедово езеро" на Имперския руски балет, с който снощи беше открит летният оперен фестивал „Сцена на вековете". Българското национално радио е медиен партньор на културния форум.

За 34-та година останките на царския дворец в крепостта „Царевец" се превръщат в оперна и балетна сцена. „Фестивалът „Сцена на вековете" е сред най-престижните форуми в културния живот на България", посочи при откриването заместник-министърът на културата Румен Димитров:

„Убеден съм, че уникалното съчетание на природните красоти, нестандартните сценични решения и драматургия, претворени с неуморен труд и завиден професионализъм от талантливите артисти, ще привлекат хиляди меломани и любители на оперния туризъм". За първи път фестивалът е с международно участие, подчерта заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев: „Тази година е специална за нас, тъй като вече имаме гости и то не какви да е - това е Руският имперски балет, който ще представи пред нас своето изкуство".

До края на август в афиша на „Сцена на вековете" са включени още шест впечатляващи заглавия на българските оперни театри.
Снимка: БУЛФОТО