146 пътници от полет за Санкт Петербург прекараха нощта на летище Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Юли 2019 13:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
146 пътници от полет за Санкт Петербург прекараха нощта на летище Бургас

/КРОСС/ 146 пътници, които е трябвало да излетят от Бургас за Санкт Петербург, e трябвало да прекарат нощта на терминала в аеропорт Бургас. Те са били настанени в хотели в града.

„Полетът за Санкт Петербург е полет на „България Ер", който е трябвало да излети снощи в 19,30 часа, но не е успял да излети", обясни Адриана Троанска от летището. „Към 146 са пътниците, които са трябвало да излетят с този полет. Тази сутрин в 6,00 часа са били извозени към четири различни хотела около Бургас и Несебър. Ще чакат самолет на „България Ер" да си ги извози до Санкт Петербург", добави тя.

Заради лошото време и гръмотевична буря днес 7 полета са били пренасочени от Бургас към летището във Варна. Междувременно БГНЕС съобщи за закъснял с над 3 часа друг полет на „България Ер" - от летище „Бен Гурион" в Тел Авив за София. Той трябвало да излети в 4,50 часа, но това станало в 8,30 часа и се очаква да кацне в София около 11.00 часа.

От пресцентъра на авиокомпанията заявили за БГНЕС, че „такъв тип закъснения не са практика, но става дума за авиация и всичко може да се случи". „Конкретната причина за закъснението е в обслужването на летището на място и няма отношение към авиопревозвача", уточнили от „България Ер".