Предстоящи събития на 15 юли
Секция: Предстоящи събития
15 Юли 2019 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 15 юли

/КРОСС/ Велико Търново.
От 10.30 часа във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие 42-рото издание на Международния летен семинар по български език и култура.


***
София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Министерския съвет, на което ще бъде разгледано Решение за одобряване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г.


***
София.
От 14.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание.


***
София.
От 10.00 ч. в НДК, Зала 3, ще се проведе Национална кръгла маса, посветена на състоянието на системата на здравеопазване в България и необходимите промени в здравноосигурителния модел с цел гарантиране на по-добро и устойчиво здравеопазване.


***
София.
От 12:30 до 15:00 часа пред сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе протест под надслов: „Главен прокурор на закона, а не на мафията".


***
София.
От 13.30 часа Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание, на което ще бъде открита процедурата за избор на главен прокурор на Република България.


***
София.
От 11:00 часа във ВИП залата на Операта ще се проведе пресконференция, посветена на 4-ти летен фестивал Белоградчишки скали „Опера на върховете".


***
София.
От 11:00 ч. в Пресклуба на БТА ще бъде дадено началото на социалната кампания #стигамрънка.

***
Банкя.
В 11.00 ч. кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще провери работата по възстановяване на сградата на минералната баня в Банкя.


***
Банкя.
От 9:00 часа Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, ще оглави Архиерейска света Литургия в храм „Св. мъченици Кирик и Юлита".


***
Балчик.
От 10.00 часа в конферентна зала, хотел „Мистрал", ще се проведе пресконференция по проект „Синергия на природата и културата - потенциал за развитие на транс-граничния регион".


***
Варна.
От 14.30 часа в Клуба на стопанския деятел на ул. „Драгоман"-25, Изпълнителното бюро на БСП ще проведе изнесено заседание.


***
Велико Търново.
От 10.00 часа в хотел „Алегро" ще се проведе пресконференция по проект: "Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново".


***
Велико Търново.
От 11:30 часа на пл. "Съединение" ще се състои церемония „Откриване на обект": Обект: площад "Съединение" по проект: "Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново".


***
Добрич.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде открита изложбата на акад. Румен Скорчев и неговата дъщеря проф. Росица Скорчева.


***
Кюстендил.
От 09.00 часа на площад „Велбъжд" ще започне традиционният колопоход за деца.


***
Кюстендил.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе месечно съвещание на кметовете и на кметските наместници.


***
Ловеч.
От 14.30 ч. в Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев" ще се състои откриване на Културно-образователен център и музейна експозиция „Д-р Васил Радославов", както и провеждане на кръгла маса на тема: „Д-р Васил Радославов- живот, борби и слава".


***
Плевен.
От 11.00 часа в Актова зала на община Плевен, пл. "Възраждане" № 2, ще се състои представяне на марка на тема „Винопроизводство".


***
Хасково.
От 10.30 часа в сградата на Областната администрация, зала "Марица", ще се проведе на заседание на областни консултативни съвети по плодове и зеленчуци.


***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет.