Задръстване и километрични опашки на Околовръстното при моста на Кривина заради ремонти
Секция: Автомобили
15 Юли 2019 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задръстване и километрични опашки на Околовръстното при моста на Кривина заради ремонти

/КРОСС/ За километрични задръствания на моста на Кривина на Околовръстното в посока София сигнализираха читатели на КРОСС. Опашката е минимум 3-4 километра и не помръдва. Трафикът е затруднен заради ремонт на мостовото съоръжение по информация на Столична община.Работи се по основните елементи на моста и ще се подобрят транспортно-експлоатационните му качества, смятат от Столична община.
Мостът е изграден през 1987 г. и настилката е с множество деформации и пукнатини. Стоманената предпазна ограда и парапет са силно корозирали. Габаритът на моста е 9,50 м и включва пътно платно 7,50 м и два тротоара по 1 метър. Ще се изграждат и монтират нови отводнители с удължителни тръби, дилатациониони фуги, хидроизолация и тротоарни блокове, ще се полагат нови пластове плътен асфалтобетон. Предвижда се още изпълнение на колекторна система за отвеждане на повърхностните води, монтаж на нова ограничителна система и предпазни мрежи и др.

Строително-монтажните работи ще се изпълняват поетапно на половината пътно платно и движението по моста ще се осъществява в другата лента, последователно и двупосочно с подвижна светофарна уредба. При изпълнението на някои ремонтни дейности по моста ще бъде застрашена сигурността на преминаващите под него превозни средства по Околовръстното шосе. В тези периоди ще има временна организация на движение по Околовръстното.

Срокът за изпълнение на обекта по договор е 45 дни. Стойността на проекта е 306 000 лв. без ДДС. Изпълнител е "Калистратовгруп" ООД.

Заради ремонтните дейности до 30 юли 2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по мостово съоръжение за кв."Кривина при км 28+898. За същия период се променя маршрутът на автобусна линия № 14 както следва: в посока Гара Искър: от автостанция Изток по маршрута си до спирка с код2510 "По желание" на Кривински път преди Околовръстен път, през ТИР-паркинга надясно по Околовръстен път, през пътния възел влиза по ул. "Васил Левски" в с. Казичене, наляво по ул. "Цар Борис III" до крайната станция на автобусна линия № 8 в с. Кривина, обратен завой, връщане през с. Кривина, наляво по ул. "Васил Левски" и по маршрута си през с. Казичене до гара Искър;- в посока автостанция Изток: от гара Искър по маршрута си през с. Казичене и до спирка с код 1542 "Село Кривина", обратен завой на крайната станция на автобусна линия № 8, обратно през с. Кривина, надясно по ул. "Васил Левски", през пътния възел при с. Казичене надясно по Околовръстен път и през пътния възел при бул. "Ботевградско шосе" наляво по бул. "Ботевградско шосе" по маршрута си до автостанция Изток.
Разкрита е временна автобусна линия № 15 с маршрут: от автостанция Изток по маршрута на автобусна линия № 14 до спирка с код 2510 "По желание", обратен завой на ТИР-паркинга и по маршрута на автобусна линия № 14 до автостанция Изток.