Huawei кани всички на прожекция на трите най-добри филма от Huawei Smartphone Film Festival
Секция: Технологии
16 Юли 2019 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Huawei кани всички на прожекция на трите най-добри филма от Huawei Smartphone Film Festival

/КРОСС/ Huawei България и Cinelibri канят всички фенове на марката и любители на киното на специална прожекция на трите филма-победители в Huawei Smartphone Film Festival, на 23 юли, вторник, от 19 часа в Дома на киното.
Прожекцията се явява финал на съвместната инициатива на Huawei и Cinelibri за заснемане на късометражни филми с помощта само на камерата на смартфон - иновативната тройна Leica система на Huawei P30 Pro. В първия етап на конкурса кандидатите трябваше да представят т. нар. трийтмънт - или описание на своята идея за късометражен филм. Сред получените идеи, жури в състав Крум Родригес, Стаси Айви, Крис Захариев, Жаклин Вагенщайн и Лонгруи Циу избраха 11 финалисти, които имаха на разположение 1 месец да реализират идеите си с предоставен им за целта смартфон P30 Pro и ценни съвети от страна на Cinelibri, медийния партньор АртАкция, и членовете на журито, които през този месец влязоха в ролята на ментори на 11-е финалисти. Всички участващи екипи успяха да заснемат и монтират късометражни филми с дължина до 11 минути, а кои са трите най-добри от тях според журито, ще разберем на 23 юли, когато и ще ги видим на голям екран в Дома на киното от 19 часа.

Всички участници изживяха един интензивен летен месец, в който с помощта на менторите си минаха през всички стъпки, творчески, технически и емоционални, от идеята до завършения филм.
„Това е силата на днешните технологии. Когато говорим за тяхната демократизация, имаме предвид точно това - всеки може да бъде творец с тях, да предизвика себе си, да научи повече за собствените си интереси и характер, както и за един творчески процес, бил той фото или видео, който може да се окаже негова бъдеща професия", сподели Лонгруи Циу, генерален мениджър на потребителския бизнес на Huawei в България, и член на журито на фестивала.
„Huawei Smartphone Film Festival доказва, че с добра идея, насоки от правилните хора и подкрепата на толкова много вярващи в историята ти страни, киното се превръща в достъпна територия. Щастливи сме, че имахме шанса да прочетем всички получени трийтмънти, да разберем темите, които вълнуват участниците и да проследим целия творчески процес. Изживяване, което с удоволствие бихме повторили", разказа Теа Денолюбова, главен редактор на официалния медиен партньор на фестивала АртАкция.
Кои са трите филма победители остава тайна до последния момент и за техните автори. Заповядайте заедно с тях да изживеете кулминацията на Huawei Smartphone Film Festival, да чуете впечатления лично от тях и от членовете на журито, и да участвате в лятна томбола за камерата на фестивала - Huawei P30 Pro.
Повече информация може да откриете на www.atrakcia.bg и на страницата на събитието във фейсбук.