Протест срещу жрици на любовта в Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юли 2019 11:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протест срещу жрици на любовта в Русе

/КРОСС/ Хора от жилищен блок в Русе излизат на протест срещу проститутките в района, съобщава NOVA. Те разказват, че от години пространството около сградата се е превърнало в свърталище на жриците на любовта.

Блокът се намира точно на международния път за Букурещ и обитателите й се оплакват от шума и мръсотията, които съпътстват платените услуги. Стигнали са до крайната мярка да излязат на протест, защото въпреки сигналите им, институциите не могат да се справят с проблема. „Организираме протеста заради проституцията, която ежедневно се извършва в района на блока. Събират се повече от 10 човека - и проститутки, и травестити. Това е един голям тормоз за хората", казва Пламен Митев - организатор на протеста.

„Те стоят на спирката. Децата ни ги е страх да се прибират сами. Проблемите продължават въпреки жалбите, които подаваме", коментира един от протестиращите. Според Пламен Митев, проблемът е от години. „Подавали сме сигнали до прокуратурата. Подаваме сигнали до полицията. Оттам идват, разгонват ги за час - два, но после пак се връщат", обяснява още той. „Смятам, че Общината реагира адекватно. Районът е окосен, почистен е, поставени са пейки. По график, два пъти седмично се почиства и подлезът, ако е необходимо се почиства и чрезвичайно.

За наличието на проститутки следва да се сезира прокуратурата и полицията. До колкото съм запознат, ръководството на областната дирекция е запознато с проблема и предприемат мерки, но ясно са необходими и допълнителни такива", коментира Георги Игнатов - иректор на отдел "Екология", Община Русе.