Тодор Чобанов: Грешките при "Ларгото" са още на ниво проектиране
Секция: КУЛТУРА
16 Юли 2019 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тодор Чобанов: Грешките при "Ларгото" са още на ниво проектиране

/КРОСС/ Има допуснати грешки още на ниво проектирането на "Ларгото". Това каза в сутрешния блок на БНТ заместник-кметът по образование на Столичната община Тодор Чобанов. Според него проектантът не е съобразил, че от там ежедневно ще преминават стотици минувачи. От общината били много критични и няколко пъти отказвали да приемат обекта.Мобилните пластмасови скари на "Ларгото" не са подходящи за това пространство и това е основната грешка, която е допуснал проектантският екип.

Д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет по образование, СО: Това е много удобно, ако примерно това ти е на покрива, имаш проблем, вдигаш - ремонтираш - връщаш. Тоест това е замислено, но не е подходящо за това място. Тъй като там в тази зона преминават много хора и стъпвайки върху тези пластмасови скари, те ги разместват.

Тази проектантска грешка е констатирана още миналата есен и затова е изпратено искане до Министерството на културата - да се възползват максимално от 10-годишната гаранция.

Д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет по образование, СО: И незабавно да бъдат предприети действия, така че да се намери друго решение, което няма да предизвиква такъв проблем.

Най-добрият и отговорен сценарий, според Чобанов, е Министерството на културата да разпореди на проектантския екип да даде друго решение и изпълнителят да го реализира. Тодор Чобанов подчерта, че гаранцията на обекта е до края на 2020 г. за някои части, а за други - до 2021 г.