Хакерът, автор на атаката срещу НАП: Правителството ви е корумпирано, течът на лични данни продължава години
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юли 2019 13:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хакерът, автор на атаката срещу НАП: Правителството ви е корумпирано, течът на лични данни продължава години Мъжът, който твърди, че е източил лични данни, изпрати имейл до медиите

/КРОСС/  "Здравейте и благодаря, че направихте случващото се публично достояние... С радост ще разкрия подробности за този пробив, така че вашето корумпирано правителство да не лъже аудиторията ви". Така започва имейл до няколко медии, изпратен от човека, който твърди, че е автор на хакерската атака срещу НАП. При нея изтекоха лични данни на 5 млн. души.

„Този теч се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация", пише мъжът.

Той разкрива, че е руски гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви", пише още той.

„Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още два масива от данни - отново от Министерството на финансите", се казва още в електронното писмо. То е изпратено от имейл адрес, различен от този, от който бяха получени хакнатите данни.

Вижте оригиналния текст на имейла: