Служител на военното разузнаване донасял на бизнесмен и го возел с кола в чужбина
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юли 2019 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служител на военното разузнаване донасял на бизнесмен и го возел с кола в чужбина

/КРОСС/ Служител на военното разузнаване е работил като таксиметров шофьор на бизнесмен в чужбина. Това обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинга за акцията в ДФ "Земеделие".Данните са излезли при разследването срещу бившия и настоящия шеф на военна информация, които са обвинени, че са дали право на служители да подписват достъпа до класифицирана информация.

"Целенасочена лъжа е, че прокуратурата извършва в служба "Военна информация" действия, свързани с чисто оперативната дейност на военното разузнаване. Истината е, че разследването е за изтичане на класифицирана информация и за финансови нарушения", подчерта Иван Гешев.

"Не е нормално да ти плащат заплатата български граждани и шефът на службата "Военна информация" да укаже на представител на тази служба в приятелска държава от ЕС да брифира бизнесмен т.е. да го запознае с проблеми, които касаят неговите бизнес интереси и този представител на "Военна информация" да му е таксиметров шофьор няколко дни", каза Иван Гешев и допълни: "Това, което мога да кажа, е, че това най-малкото е грозно. Дали е престъпление е обект на проверка".