Част от стара къща се срути в изкоп за нова жилищна сграда в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юли 2019 09:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Част от стара къща се срути в изкоп за нова жилищна сграда в София

/КРОСС/ Част от стара къща се срути в изкоп за нова жилищна сграда в София снощи. Инцидентът е станал на улица "Софроний Врачански". Жертви и пострадали няма. Районът бе обезопасен, а обитателите на съседните сгради - евакуирани. Предстои обследване на терена, за да се разбере дали той е опасен, или не.

Строежът тече от няколко месеца. Там трябва да бъде построена нова жилищна сграда.

Владимир Цветков, който е собственик на имота, разказа в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин", че всичко е станало много бързо. На място веднага са пристигнали екипи на пожарната и полицията.

Извършена е проверка по документи. За сградата има издадено разрешение за строеж, както и открита строителна площадка преди около месец. Към настоящия момент е констатирано, че има отклонение от одобрения инвестиционен проект по отношение на укрепването на изкопа, обясни арх. Николай Диков, зам.-кмет на район „Възраждане". Строителството се изпълнява в несъответствие с одобрените проекти - тоест укрепването на изкопа не е извършено така, както е бил одобрен инвестиционният проект, уточни зам.-кметът.

Атанаска Ценева от надзорната фирма потвърди думите на арх. Диков. Изкопните работи са започнали само в една част заради лошото състояние на съседната сграда. Строителят е предупреден, че трябва да спазва проекта. Следва всички строителни книжа да бъдат предадени към ДНСК за последващи действия.